Omitir los comandos de cinta
Saltar al contenido principal
Iamgen con logo de Parque y vínculo al inicio

Josep Maria Garrell, Catedrático de Informática en La Salle, nuevo rector de la Universitad Ramón Llull

Nuevo Rector de la Universidad Ramón Llul

Josep Maria Garrell, doctor en ingeniería electrónica y catedrático de Informática en la facultad de La Salle, ha sido nombrado rector de la Universitat Ramon Llull (URL), tras haber recibido el informe previo favorable de la junta de gobierno de la institución, que ha apoyado mayoritariamente su candidatura. Garrell iniciará su mandato el próximo 1 de octubre, en sustitución de Esther Giménez-Salinas, que ha ocupado el cargo desde el 2002.

El nuevo rector, nacido en L'Espluga de Francolí en 1969, ha sido cofundador del Grupo de Investigación en Sistemas Inteligentes de la URL, que lidera proyectos en el campo de la inteligencia artificial, el aprendizaje automático y la computación evolutiva (algoritmos genéticos, vida artificial, ...). Ha sido también un importante impulsor de la política de investigación de la URL, con la creación de la Oficina de Investigación.

En el 2002 fue nombrado vicerrector de Investigación de la URL, cargo que abandonó en el 2010 para pasar a ocupar el vicerrectorado de Política Universitaria. Ha compatibilizado ambos puestos con la dirección de la secretaría general de la universidad entre el 2006 y este 2012.

Perfil biogràfic: Dr. Josep M. Garrell i Guiu

Nascut a l’Espluga de Francolí (1969). Enginyer informàtic per la Universitat Politècnica de Catalunya (1992) i doctor enginyer en electrònica per la URL (1995) amb una tesi doctoral emmarcada en el context de l’arquitectura dels computadors, de la microelectrònica i les tècniques d’aprenentatge automàtic. Aquest camp de recerca requeria d’un maquinari inexistent encara a l’Estat espanyol, cosa que el va portar a sol•licitar i guanyar una beca de supercomputació de la Fundació Catalana per a la Recerca per fer ús del Centre de Supercomputació de la Carnegie Mellon University a Pittsburgh (EUA) i fer-hi una estada durant l’any 1994.

A partir de l’any 1992 s’incorpora progressivament a La Salle de la URL on: A nivell docent va tenir un destacat paper en els inicis dels estudis d’informàtica, col•laborant activament amb l’equip que va dissenyar i posar en marxa el primer pla d’estudis d’informàtica.

A nivell de recerca va ser cofundador del Grup de Recerca en Sistemes Intel•ligents, desenvolupant l’activitat de recerca en l’àmbit de la intel•ligència artificial, l’aprenentatge automàtic i la computació evolutiva (algoritmes genètics, vida artificial,...). En aquest període va dirigir el grup de recerca així com projectes de recerca en l’àmbit públic i privat. També és autor de nombroses publicacions científiques en revistes i congressos d’àmbit internacional.

També va desenvolupar tasques de gestió destacant la de coordinació de recerca de la Institució.

A partir de 1998 assumeix diverses responsabilitats al Rectorat de la URL: Secretari de la Comissió de Recerca (1998-2002); delegat del Rector per les TIC (2000-2002); va ser nomenat vicerector de Recerca (2002-2010); Secretari general (2006-2012) i vicerector de Política Universitària (2010-2012).

En aquests anys al Rectorat la seva tasca s’ha centrat molt especialment en l’àmbit de la recerca a la URL , vertebrant la seva estructura i impulsant-ne el seu creixement i la seva internacionalització. Ha estat impulsor de la política de recerca de la URL, creant l’Oficina de Recerca, promovent que la Universitat participés en les convocatòries competitives. En els darrers anys ha dut a terme la direcció estratègica del projecte Aristos Campus Mundus 2015, reconegut com a Campus d’Excel•lència Internacional (CEI).
 

© 2014 La Salle Parque de Innovación - Avd. Valdemarín, 81 28023 Madrid (España). Telf.- (+34) 917401605- Fax.- (+34) 917401607
Aviso Legal-Política de privacidad-Política de cookies
La Salle Parque de Innovación. parquedeinnovacion@lasallecampus.es
Solicite Información 917401605
parquedeinnovacion@lasallecampus.es